רואד
תוכנית רואד פועלת להרחבת הנגישות לאקדמיה הישראלית בחברה הערבית, הדרוזית, הצ'רקסית והבדואית.
התכנית מהווה גשר לאקדמיה וצומת לצעירי החברה הערבית בבחירת תחום הלימודים באקדמיה הישראלית. מודל העבודה מבוסס על רכז/ת רואד כמומחה/ית בתחום ההשכלה הגבוהה בישוב/עיר, ביצוע הכרות מעמיקה עם אוכלוסיית הישוב/עיר, תכנון פעילויות קבוצתיות, מתן מענה למשוכות (קורסי הכנה לאקדמיה, סיורים לחשיפה לאקדמיה, סדנאות ועבודה עם הורים), בנוסף למתן ייעוץ פרטני עד ההרשמה לאקדמיה.
ביוזמת המל"ג הורחבה התוכנית הלאומית להנגשת ההשכלה הגבוהה – תוכנית "רואד" – לחברה הערבית, הדרוזית, הצ'רקסית והבדואית. מטרת התוכנית היא להגדיל את ההכוון להשכלה גבוהה בקרב הצעירים ולטפל במכלול החסמים שנמצאו החל מבית ספר התיכון ועד להשתלבות איכותית באקדמיה. כמו כן התוכנית שמה לה למטרה לצמצם את הנשירה מהשכלה גבוהה, את גרירת הלימודים ואת המעבר בין חוגים.
תוכנית "רואד" מסייעת לצעירים ולצעירות לקבל החלטה מושכלת ומותאמת עבורם. היא מבוססת על מתן מידע מקיף על מערכת ההשכלה הגבוהה ועל שוק התעסוקה, ייעוץ אישי, אבחונים ממוחשבים, תגבור שפתי, כלֵי אבחון מקצועיים, הכנה למבחני קבלה וכן סיוע בהכנה ללימודים אקדמיים באמצעות סדנאות, הכוון למכינות וסיוע בקבלת מלגות לימודים.
מרכזי "רואד" הם עדות להבנה האמיתית של ממשלת ישראל בהובלת המל"ג-ות"ת ובשותפות עם ארגון אלומה לנחיצות של הנגשת ההשכלה הגבוהה לחברה הערבית.
פתיחת שערי ההשכלה הגבוהה בפני הצעירים והצעירות מהחברה הערבית, יחד עם העמקת המודעות לצורך ברכישת השכלה גבוהה, יחוללו שינוי אמיתי בחברה הערבית ויהפכו אותה ליצרנית יותר ועצמאית יותר.
מרכזי "רואד" משמשים כתובת למשתתפים בכל הקשור להנגשת השכלה גבוהה ופיתוח קריירה, באמצעות סט כלים וסל שירותים המוצע לנועצים ותוך כדי התחשבות באתגרים ובייחודיות של החברה הערבית על כל שבטיה.
סגל התוכנית מלא תחושת שליחות ורצון לתרום לחברה. הצוות נבחר בקפידה מתוך הקהילה באמונה כי השירות הטוב ביותר אשר נותן מענה נכון ומותאם לצורכי היישוב, מחייב היכרות מעמיקה עם אופי הקהילה, עם חוזקות היישוב ועם החסמים הקיימים. הפוטנציאל קיים בצעירים ובצעירות, וצוות תוכנית רואד פועלים כדי למצותו באמצעות כלים ובאמצעות חיזוק האמונה ביכולתם ע"י הייעוץ והליווי הפרטני.